Tuesday, September 22, 2015

Universal clip lens (review)


Vandaag voor de verandering eens een artikel in het Nederlands! Ik scoorde dit speeltje voor mijn telefoon bij de Action voor €2,95. Het is een klemmetje waarop je een lens kan schroeven, waarmee je vervolgens hele toffe foto's kan schieten met je mobiele telefoon.


Ik aasde al een tijd op zo een externe lens voor camera effecten, zoals die van Izzi Gadgets. Kwalitatief gezien kan je deze producten natuurlijk niet 1 op 1 vergelijken, maar ik was niet van plan om geld te investeren in een product die ik na een paar keer gebruiken waarschijnlijk stoffig zou laten worden! Dus deze ging vanzelfsprekend meteen in mijn mandje!

Het setje bestaat uit het klemmetje, 3 lenzen (fish-eye, macro, wide angle), 2 lens doppen, en een bewaar tasje. Om de wide angle lens te gebruiken moet je het schroeven op de macro lens! Ik nam een paar foto's van grauw en druilerig Amsterdam om de lenzen te testen! De telefoon die ik heb gebruikt is de Iphone 5. Excuses voor mijn reflectie in sommige foto's, ik vond het te koud om het raam open te doen voor de foto's, hihi..

Grauw en druilerig Amsterdam zonder externe lens

Grauw en druilerig Amsterdam met fish-eye lens

 Grauw en druilerig Amsterdam zonder lens

Grauw en druilerig Amsterdam met wide angle lens

Nagelbed met Essie "romper room" en "a cut above" (macro lens)

Michael Kors horloge inclusief beschadigingen, lol (macro lens)

Ik ben best onder de indruk! De fish-eye lens is vooral geinig voor een avondje stappen of om een leuk filmpje mee te schieten. De wide-angle lens is handig voor op vakantie en mooie uitzichten. En de macro lens, helleur kijk die details! Je kon zelfs m'n lelijke nagelriemen zien in detail. Ik had ook geen idee dat mijn horloge er zo slecht aan toe was. Zeker een aanradertje! Ook leuk om kado te doen aan iemand die elke dag foto's neemt :)

Ik hoop dat je dit artikel behulpzaam vond!

Lobi,